ΜΕΖΟΝΕΤΑ – ΡΕΤΙΡΕ, ΑΓΥΙΑ, ΠΑΤΡΑ (2024)

Διώροφη μεζονέτα Δ’ ορόφου εμβαδού κύριων χώρων 150τ.μ., με στεγασμένες βεράντες 70τ.μ., στην περιοχή Αγυιάς Πατρών. Διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Παναχαϊκό όρος . Η όψη της προσδιορίζεται από τους όγκους που καταργούν το καθιερωμένο περιμετρικό μπαλκόνι των πολυκατοικιών του 80’ και δίνουν νέα ταυτότητα στο κτίριο, ενώ παράλληλα προσδίδουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα αλλά και την κατάλληλη σκίαση κατά τους θερινούς μήνες.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Επίβλεψη Στατικών και Μελέτη και  Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΤΡΑ (2021)

Ανακατασκευή διώροφης οικοδομής στο κέντρο της Πάτρας, συνολικής επιφανείας 210τ.μ. και αρχικής κατασκευής το έτος 1953. Αναβαθμίστηκε ενεργειακά και διαρρυθμίστηκε σε μία αυτοτελή μονοκατοικία.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Επιστασία)

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, ΠΑΤΡΑ (2023)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εμβαδού κύριων χώρων 210τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 75τ.μ., στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Λάγγουρας Πατρών. Διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή 35τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 350τ.μ. πλήρως διαμορφωμένο.

Η αρχική ιδέα του σχεδιασμού της κατοικίας πηγάζει μέσα από τις ανάγκες των ιδιοκτητών της. Η διασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών από τον δημόσιο δρόμο και ο προσανατολισμός της κατοικίας ήταν τα δυο βασικά συστατικά που οδήγησαν την μελέτη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι χώροι διημέρευσης,τα μεγάλα ανοίγματα και το διπλό ύψος του σαλονιού προσανατολίστηκαν στην πίσω όψη του κτιρίου όπου υπάρχει νοητή συνέχεια μέσω των μεγάλων συρόμενων εξωτερικών κουφώματων, και ενοποιείται οπτικά το εσωτερικό με το στεγασμένο εξωτερικό χώρο, τον κήπο και την πισίνα.

Εσωτερικά, η κατοικία στο ισόγειο οργανώνεται ως ένας οpen plan χώρος που ενοποιεί το σαλόνι και την τραπεζαρία για να δημιουργήσει ένα ενιαίο χώρο, ζεστό και καθημερινό, διαχωρίζοντας τους μερικώς με ένα φυσικό όριο από την κουζίνα. Τέλος, ο εσωστρεφής χαρακτήρας της κατοικίας ολοκληρώνεται με το αντιδιαμετρικό -ως προς την πρόσοψη- άνοιγμα ολόκληρης της πίσω όψης προς τον εξωτερικό πίσω χώρο της αυλής.

Η κεντρική σκάλα διατρέχει όλα τα επίπεδα συνδυάζει τη διαχρονική αισθητική αξία του ξύλου και την σύγχρονη απόδοση του μετάλλου, μέσω κατακόρυφων ντιζών που λειτουργούν ως κιγλίδωμα.

Στον χώρο του ορόφου τοποθετούνται το master υπνοδωμάτιο με ensuite λουτρό και walkinwardrobe, δύο επιπλέον υπνοδωμάτια με δικό τους λουτρό και μέσω των εσωτερικών ανοιγμάτων στο διπλό ύψος υπάρχει ανεμπόδιστη θέα στην αυλή.

Η τοποθέτηση του κτιρίου επιλέχθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενισχύεται ο φυσικός αερισμός και φωτισμός και να δίνεται έμφαση στη σχέση του με την πίσω αυλή, απομονώνοντας την σχέση του με την πόλη.

(Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Επιστασία).

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (2023)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο και σοφίτα εμβαδού κύριων χώρων 230τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 110τ.μ., και περιβάλλοντα χώρο 250τ.μ. πλήρως διαμορφωμένο.

Σε ένα ιδιαίτερα μικρό οικόπεδο, οι συσσωρευμένες λειτουργικές ανάγκες μιας οικογένειας, αναζητούν δημιουργική συνύπαρξη σε σύγχρονο κέλυφος. Οι χώροι διημέρευσης και φιλοξενίας, διαμορφώνονται στο επίπεδο του ισογείου και αξιοποιούν με τα μεγάλα τους ανοίγματα, την εξωστρέφειά της κατοικίας στον πολύτιμο περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιωτικοί χώροι, αντίστροφα, με μικρότερα ανοίγματα στην όψη προς τον δρόμο, αποτυπώνουν την πρόθεσή τους για εσωστρέφεια με προσανατολισμό στην απομόνωση, την ησυχία και την ξεκούραση. Σε αντίθεση με την μπροστινή όψη, η πίσω όψη διαμορφώνεται ανοιχτή στο φως και την θέα.

Με δεδομένη τη μορφή του οικοπέδου “στενό πρόσωπο – μεγάλο βάθος”, ο όγκος της κατοικίας ακουμπά και στα δύο όμορα οικόπεδα. Στο υπόγειο βρίσκονται βοηθητικοί χώροι, οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ο ξενώνας που φωτίζεται μέσω του cours-anglaise.

Στο ισόγειο οργανώθηκαν το σαλόνι, η κουζίνα και τη τραπεζαρία. Η κουζίνα είναι στο πίσω μέρος του οικοπέδου, σε άμεση επαφή με τον ιδιωτικό κήπο, ώστε η οικογένεια να εκμεταλλεύεται καλύτερα τη σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο.

Στο επίπεδο του ορόφου οργανώθηκαν οι χώροι διανυκτέρευσης, το master υπνοδωμάτιο με ensuite λουτρό και δύο ακόμα υπν/τια με κοινό μπάνιο.

Στην σοφίτα βρίσκεται ένας πολυμορφικός χώρος φιλοξενίας που συνεχίζεται και εξωτερικά σε ένα μεγάλο στεγασμένο καθιστικό με θέα και στις δύο πλευρές του οικοπέδου, με φυτεμένα μέρη ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι ο χώρος βρίσκεται σε επαφή με τον κήπο.

Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Επιστασία

ΔΙΩΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΤΡΑ (2022)

Ανακατασκευή διώροφης πολυκατοικίας με υπόγειο και δώμα στο κέντρο της Πάτρας, συνολικής επιφανείας 290τ.μ. και αρχικής κατασκευής το έτος 1955. Αναβαθμίστηκε ενεργειακά και διαρρυθμίστηκε σε 3 ανεξάρτητα διαμερίσματα.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Επιστασία)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΑΝΤΙΠΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (2022)

Συγκρότημα τριών τουριστικών κατοικιών των 110τ.μ. έκαστη με ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές 30τ.μ.. Αναπτύσσονται σε οικόπεδο επιφανείας 1200τ.μ. και διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό, ιδιωτικότητα και απρόσκοπτη θέα προς το Ιόνιο.

(Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Έκδοση Αδειών Λειτουργίας).

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ, ΠΑΤΡΑ (2021)

Υπό ανέγερση διώροφη μονοκατοικία με σοφίτα εμβαδού κύριων χώρων 235τ.μ., στην περιοχή Προάστειο Πατρών, σε οικόπεδο εμβαδού 600τ.μ.. Επιλέγεται η δημιουργία ενός μακρόστενου παραλληλόγραμμου κτιριακού όγκου με άξονα από βορρά προς νότο, με τις μικρές πλευρές του κτιρίου σε επαφή με το κοινό όριο των όμορων οικοπέδων. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χωροθέτησης είναι η δημιουργία δύο κύριων όψεων με νοτιοανατολικό και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Με την τοποθέτηση αυτή δημιουργούνται εκατέρωθεν των δύο όψεων του οικοπέδου δύο υπαίθριοι χώροι αναψυχής, φύτευσης και λοιπών λειτουργιών: στον μεν νοτιοανατολικό τοποθετείται κολυμβητική δεξαμενή 25τ.μ. και φύτευση, στον δε βορειοδυτικό η υπαίθρια θέση στάθμευσης, η κεντρική είσοδος στο κτίριο και φύτευση.

(Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Project Management)

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (2021)

Ανακαίνιση Κατοικίας στην Σαντορίνη, στην περιοχή «Ημεροβίγλι» με απρόσκοπτη θέα προς το Αιγαίον Πέλαγος. Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα με επιφάνεια 81,00τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 150,00τ.μ.. Συνδυάζει φυσική ομορφιά, κυκλαδίτη αρχιτεκτονική και μοντέρνο μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

(Project Management , Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων, Επίβλεψη)

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΕΓΛΥΚΑΔΑ, ΠΑΤΡΑ (2021)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εμβαδού κύριων χώρων 165τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 110τ.μ., στην περιοχή Εγλυκάδας Πατρών. Διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή 32τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 600τ.μ. πλήρως διαμορφωμένο.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (2020)

Το συγκρότημα αποτελείται από πέντε ανεξάρτητες τουριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 590τ.μ. και αναπτύσσεται σε ελαιώνα 5,5στρεμμάτων στο Τσιλιβί Ζακύνθου. Όλες οι κατοικίες εξυπηρετούνται από κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης και κάθε κατοικία διαθέτει ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και πισίνα επιφάνειας 40,00τ.μ.. Το συγκρότημα αποτελείται μεν από ανεξάρτητες λειτουργικά τουριστικές κατοικίες, αλλά προβλέπεται κατασκευαστικά ενιαίο. Χαρακτηρίζεται από την μοντέρνα του αρχιτεκτονική με στοιχεία και γεωμετρίες από την τοπική αρχιτεκτονική της Ζακύνθου. Έτσι υπάρχουν οι κύριοι καθαροί παραλληλόγραμμοι όγκοι οι οποίοι συνοδεύονται από μικρότερους βοηθητικούς που δημιουργούν ένα ενιαίο οικιστικό σύνολο με μορφές που αναφέρονται στους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού. Στέγες και πέτρινοι όγκοι, εναλλάσσονται, δημιουργώντας ένα πολύπλευρο και αξιόλογο σύνολο. Επιπλέον οι διαμορφώσεις των επιπέδων των αυλών, έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζουν τα κτήρια και να εντάσσονται καλύτερα στο φυσικό περιβάλλον. Το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου διατηρείται ανέπαφο προκειμένου να υπερισχύει το φυσικό έναντι του τεχνητού.

(Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις)