ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
"RES, NON VERBA"

ΜΕΖΟΝΕΤΑ – ΡΕΤΙΡΕ, ΑΓΥΙΑ, ΠΑΤΡΑ (2024)

Διώροφη μεζονέτα Δ’ ορόφου εμβαδού κύριων χώρων 150τ.μ., με στεγασμένες βεράντες 70τ.μ., στην περιοχή Αγυιάς Πατρών. Διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Παναχαϊκό όρος . Η όψη της προσδιορίζεται από τους όγκους που καταργούν το καθιερωμένο περιμετρικό μπαλκόνι των πολυκατοικιών του 80’ και δίνουν νέα ταυτότητα στο κτίριο, ενώ παράλληλα προσδίδουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα αλλά και την κατάλληλη σκίαση κατά τους θερινούς μήνες.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Επίβλεψη Στατικών και Μελέτη και  Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (2023)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο και σοφίτα εμβαδού κύριων χώρων 230τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 110τ.μ., και περιβάλλοντα χώρο 250τ.μ. πλήρως διαμορφωμένο.

Σε ένα ιδιαίτερα μικρό οικόπεδο, οι συσσωρευμένες λειτουργικές ανάγκες μιας οικογένειας, αναζητούν δημιουργική συνύπαρξη σε σύγχρονο κέλυφος. Οι χώροι διημέρευσης και φιλοξενίας, διαμορφώνονται στο επίπεδο του ισογείου και αξιοποιούν με τα μεγάλα τους ανοίγματα, την εξωστρέφειά της κατοικίας στον πολύτιμο περιβάλλοντα χώρο. Οι ιδιωτικοί χώροι, αντίστροφα, με μικρότερα ανοίγματα στην όψη προς τον δρόμο, αποτυπώνουν την πρόθεσή τους για εσωστρέφεια με προσανατολισμό στην απομόνωση, την ησυχία και την ξεκούραση. Σε αντίθεση με την μπροστινή όψη, η πίσω όψη διαμορφώνεται ανοιχτή στο φως και την θέα.

Με δεδομένη τη μορφή του οικοπέδου “στενό πρόσωπο – μεγάλο βάθος”, ο όγκος της κατοικίας ακουμπά και στα δύο όμορα οικόπεδα. Στο υπόγειο βρίσκονται βοηθητικοί χώροι, οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ο ξενώνας που φωτίζεται μέσω του cours-anglaise.

Στο ισόγειο οργανώθηκαν το σαλόνι, η κουζίνα και τη τραπεζαρία. Η κουζίνα είναι στο πίσω μέρος του οικοπέδου, σε άμεση επαφή με τον ιδιωτικό κήπο, ώστε η οικογένεια να εκμεταλλεύεται καλύτερα τη σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο.

Στο επίπεδο του ορόφου οργανώθηκαν οι χώροι διανυκτέρευσης, το master υπνοδωμάτιο με ensuite λουτρό και δύο ακόμα υπν/τια με κοινό μπάνιο.

Στην σοφίτα βρίσκεται ένας πολυμορφικός χώρος φιλοξενίας που συνεχίζεται και εξωτερικά σε ένα μεγάλο στεγασμένο καθιστικό με θέα και στις δύο πλευρές του οικοπέδου, με φυτεμένα μέρη ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι ο χώρος βρίσκεται σε επαφή με τον κήπο.

Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Επιστασία

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, ΠΑΤΡΑ (2023)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εμβαδού κύριων χώρων 210τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 75τ.μ., στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Λάγγουρας Πατρών. Διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή 35τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 350τ.μ. πλήρως διαμορφωμένο.

Η αρχική ιδέα του σχεδιασμού της κατοικίας πηγάζει μέσα από τις ανάγκες των ιδιοκτητών της. Η διασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών από τον δημόσιο δρόμο και ο προσανατολισμός της κατοικίας ήταν τα δυο βασικά συστατικά που οδήγησαν την μελέτη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι χώροι διημέρευσης,τα μεγάλα ανοίγματα και το διπλό ύψος του σαλονιού προσανατολίστηκαν στην πίσω όψη του κτιρίου όπου υπάρχει νοητή συνέχεια μέσω των μεγάλων συρόμενων εξωτερικών κουφώματων, και ενοποιείται οπτικά το εσωτερικό με το στεγασμένο εξωτερικό χώρο, τον κήπο και την πισίνα.

Εσωτερικά, η κατοικία στο ισόγειο οργανώνεται ως ένας οpen plan χώρος που ενοποιεί το σαλόνι και την τραπεζαρία για να δημιουργήσει ένα ενιαίο χώρο, ζεστό και καθημερινό, διαχωρίζοντας τους μερικώς με ένα φυσικό όριο από την κουζίνα. Τέλος, ο εσωστρεφής χαρακτήρας της κατοικίας ολοκληρώνεται με το αντιδιαμετρικό -ως προς την πρόσοψη- άνοιγμα ολόκληρης της πίσω όψης προς τον εξωτερικό πίσω χώρο της αυλής.

Η κεντρική σκάλα διατρέχει όλα τα επίπεδα συνδυάζει τη διαχρονική αισθητική αξία του ξύλου και την σύγχρονη απόδοση του μετάλλου, μέσω κατακόρυφων ντιζών που λειτουργούν ως κιγλίδωμα.

Στον χώρο του ορόφου τοποθετούνται το master υπνοδωμάτιο με ensuite λουτρό και walkinwardrobe, δύο επιπλέον υπνοδωμάτια με δικό τους λουτρό και μέσω των εσωτερικών ανοιγμάτων στο διπλό ύψος υπάρχει ανεμπόδιστη θέα στην αυλή.

Η τοποθέτηση του κτιρίου επιλέχθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενισχύεται ο φυσικός αερισμός και φωτισμός και να δίνεται έμφαση στη σχέση του με την πίσω αυλή, απομονώνοντας την σχέση του με την πόλη.

(Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Επιστασία).

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΑΝΤΙΠΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (2022)

Συγκρότημα τριών τουριστικών κατοικιών των 110τ.μ. έκαστη με ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές 30τ.μ.. Αναπτύσσονται σε οικόπεδο επιφανείας 1200τ.μ. και διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό, ιδιωτικότητα και απρόσκοπτη θέα προς το Ιόνιο.

(Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Έκδοση Αδειών Λειτουργίας).

Φωτογραφίες

ΔΙΩΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΤΡΑ (2022)

Ανακατασκευή διώροφης πολυκατοικίας με υπόγειο και δώμα στο κέντρο της Πάτρας, συνολικής επιφανείας 290τ.μ. και αρχικής κατασκευής το έτος 1955. Αναβαθμίστηκε ενεργειακά και διαρρυθμίστηκε σε 3 ανεξάρτητα διαμερίσματα.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Επιστασία)

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΕΓΛΥΚΑΔΑ, ΠΑΤΡΑ (2021)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εμβαδού κύριων χώρων 165τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 110τ.μ., στην περιοχή Εγλυκάδας Πατρών. Διαθέτει κολυμβητική δεξαμενή 32τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 600τ.μ. πλήρως διαμορφωμένο.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ADESIGN
Φωτογραφίες

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (2021)

Ανακαίνιση Κατοικίας στην Σαντορίνη, στην περιοχή «Ημεροβίγλι» με απρόσκοπτη θέα προς το Αιγαίον Πέλαγος. Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα με επιφάνεια 81,00τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 150,00τ.μ.. Συνδυάζει φυσική ομορφιά, κυκλαδίτη αρχιτεκτονική και μοντέρνο μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

(Project Management , Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων, Επίβλεψη)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΨΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ, ΠΑΤΡΑ (2021)

Υπό ανέγερση διώροφη μονοκατοικία με σοφίτα εμβαδού κύριων χώρων 235τ.μ., στην περιοχή Προάστειο Πατρών, σε οικόπεδο εμβαδού 600τ.μ.. Επιλέγεται η δημιουργία ενός μακρόστενου παραλληλόγραμμου κτιριακού όγκου με άξονα από βορρά προς νότο, με τις μικρές πλευρές του κτιρίου σε επαφή με το κοινό όριο των όμορων οικοπέδων. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χωροθέτησης είναι η δημιουργία δύο κύριων όψεων με νοτιοανατολικό και βορειοδυτικό προσανατολισμό. Με την τοποθέτηση αυτή δημιουργούνται εκατέρωθεν των δύο όψεων του οικοπέδου δύο υπαίθριοι χώροι αναψυχής, φύτευσης και λοιπών λειτουργιών: στον μεν νοτιοανατολικό τοποθετείται κολυμβητική δεξαμενή 25τ.μ. και φύτευση, στον δε βορειοδυτικό η υπαίθρια θέση στάθμευσης, η κεντρική είσοδος στο κτίριο και φύτευση.

(Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Project Management)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΑΒΡΟΚΩΜΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΠΑΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΤΡΑ (2021)

Ανακατασκευή διώροφης οικοδομής στο κέντρο της Πάτρας, συνολικής επιφανείας 210τ.μ. και αρχικής κατασκευής το έτος 1953. Αναβαθμίστηκε ενεργειακά και διαρρυθμίστηκε σε μία αυτοτελή μονοκατοικία.

(Μελέτη και  Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Επιστασία)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΒΟΛΙΜΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (2020)

Υπό ανέγερση συγκρότημα επτά διώροφων και δύο ισόγειων κατοικιών με κολυμβητικές δεξαμενές στις Βολίμες Ζακύνθου. Αναπτύσσεται σε έκταση 13 στρεμμάτων με συνολική δόμηση κτισμάτων 900τ.μ. Η κλίση του εδάφους δίνει τη δυνατότητα της ανάπτυξης των κατοικιών σε διαφορετικές στάθμες δίνοντας στο συγκρότημα την αίσθηση ενός νησιώτικου οικισμού και προσφέροντας παράλληλα ιδιωτικότητα στον χρήστη των υπαίθριων χώρων. Τα ανοίγματα των κτιρίων είναι στενά, υψίκορμα ώστε να παρομοιάζουν στα ανοίγματα του παραδοσιακού οικισμού στις Βολίμες και τα υλικά που κυριαρχούν είναι η πέτρα και το ξύλο, ενώ ο σοβάς, σε γήινες αποχρώσεις, χρησιμοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο και στους ημιυπαίθριους χώρους.

(Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
TSOLAKIS ARCHITECTS

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΤΣΙΛΙΒΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (2020)

Το συγκρότημα αποτελείται από πέντε ανεξάρτητες τουριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 590τ.μ. και αναπτύσσεται σε ελαιώνα 5,5στρεμμάτων στο Τσιλιβί Ζακύνθου. Όλες οι κατοικίες εξυπηρετούνται από κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης και κάθε κατοικία διαθέτει ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και πισίνα επιφάνειας 40,00τ.μ.. Το συγκρότημα αποτελείται μεν από ανεξάρτητες λειτουργικά τουριστικές κατοικίες, αλλά προβλέπεται κατασκευαστικά ενιαίο. Χαρακτηρίζεται από την μοντέρνα του αρχιτεκτονική με στοιχεία και γεωμετρίες από την τοπική αρχιτεκτονική της Ζακύνθου. Έτσι υπάρχουν οι κύριοι καθαροί παραλληλόγραμμοι όγκοι οι οποίοι συνοδεύονται από μικρότερους βοηθητικούς που δημιουργούν ένα ενιαίο οικιστικό σύνολο με μορφές που αναφέρονται στους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού. Στέγες και πέτρινοι όγκοι, εναλλάσσονται, δημιουργώντας ένα πολύπλευρο και αξιόλογο σύνολο. Επιπλέον οι διαμορφώσεις των επιπέδων των αυλών, έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζουν τα κτήρια και να εντάσσονται καλύτερα στο φυσικό περιβάλλον. Το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου διατηρείται ανέπαφο προκειμένου να υπερισχύει το φυσικό έναντι του τεχνητού.

(Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
TSOLAKIS ARCHITECTS

ΥΠΟΣΚΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (2019)

Ανέγερση νέας κατοικίας στην Αντίπαρο, στην περιοχή «Παραθύρες» νοτιοδυτικά της χώρας. Η κατοικία αναπτύσσεται σε γήπεδο έκτασης 4495τ.μ.. Η πρόσβαση στο οικόπεδο γίνεται από δυτικά στο ψηλότερο σημείο του οικοπέδου. Συνολικά υλοποιούνται 207,33τ.μ. δόμησης υπέργεια και υπόσκαφα τμήματα και κολυμβητική δεξαμενή 115,00τ.μ.. Η κατοικία αναπτύσσεται ομαλά ως προς το ανάγλυφο και ενσωματώνει τις χρήσεις και τα επίπεδα της εσωτερικά και εξωτερικά πάνω στις ισοϋψείς για εναρμόνιση με το φυσικό τοπίο.

(Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
TSOLAKIS ARCHITECTS

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΟΔΟΣ ΠΑΡΝΗΘΟΣ, ΕΚΑΛΗ (2019)

Υπό ανακατασκευή / ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενη διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο του έτους 1980 εμβαδού 1.000τ.μ. στην Κηφισιά. Βρίσκεται σε οικόπεδο 2.500τ.μ. το οποίο διαμορφώνεται πλήρως με φύτευση, αβαθή στοιχεία νερού και με την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής 100,00τ.μ.

(Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών – Στατικές Αποτυπώσεις).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
TSOLAKIS ARCHITECTS

ΥΠΟΣΚΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (2019)

Ανέγερση νέας κατοικίας στην Αντίπαρο, στην περιοχή «Παραθύρες», νοτιοδυτικά της χώρας, σε γήπεδο έκτασης 4536τ.μ.. Η κατοικία αναπτύσσεται ομαλά ως προς το ανάγλυφο και ενσωματώνει τις χρήσεις και τα επίπεδα της εσωτερικά και εξωτερικά πάνω στις ισοϋψείς για εναρμόνιση με το φυσικό τοπίο. Η κατοικία αποτελείται από τρία υπόσκαφα τμήματα που ακολουθούν τα παραδοσιακά πρότυπα της τοπικής αρχιτεκτονικής, με στενά υψίκορμα ανοίγματα και διάσπαση του κτιρίου. Η πρόσβαση στο πρώτο τμήμα (Α) γίνεται μέσω μιας ράμπας που ακολουθεί το φυσικό έδαφος από το ψηλότερο σημείο του οικοπέδου και καταλήγει σε πλάτωμα με χώρο στάθμευσης πέντε αυτοκινήτων. Μέσω του κλιμακοστασίου γίνεται η πρόσβαση στο υπόσκαφο τμήμα (Β). Σε αυτό το τμήμα βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης δηλαδή ο χώρος του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας και ένα κύριο υπνοδωμάτιο με το ιδιωτικό του λουτρό. Τρεις φωταγωγοί χρησιμοποιούνται για το φυσικό αερισμό και φωτισμό των χώρων, ενώ η πρόσβαση γίνεται και μέσω του υπαίθριου χώρου της κύριας όψης του. Μέσω μιας υπαίθριας σκάλας γίνεται η πρόσβαση στο χαμηλότερο επίπεδο- τμήμα (Γ). Στο τμήμα αυτό τοποθετούνται δύο υπνοδωμάτια με τα ιδιωτικά τους λουτρά. Συνολικά υλοποιούνται 206,57τ.μ. δόμησης, υπέργεια και υπόσκαφα, και δύο κολυμβητικές δεξαμενές 101,00τ.μ. και 38,52τ.μ..

(Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Μελέτη και
Επίβλεψη Στατικών)

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΠΛΑΤΑΝΙ ΡΙΟΥ (2019)

Υπό ανέγερση διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εμβαδού κύριων χώρων 175τ.μ., με υπόγειους βοηθητικούς χώρους 135τ.μ., στην περιοχή Πλατάνι Ρίου του Δήμου Πατρέων. Διαθέτει περιβάλλοντα χώρο 1.600τ.μ. και απρόσκοπτη θέα προς την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

(Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
NM ARCHITECTS

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΣΑΜΑΚΙΑ ΠΑΤΡΩΝ (2018)

Ανακαίνιση διωρόφου μονοκατοικίας εμβαδού 120τ.μ. (αρχικής κατασκευής 1974) στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Σαμακιάς του Δήμου Πατρέων. Διαθέτει περιβάλλοντα χώρο 6 στρεμμάτων και απρόσκοπτη θέα δυτικά προς τον Πατραϊκό Κόλπο.

(Τοπογραφικές/Αρχιτεκτονικές Αποτυπώσεις, Μελέτη/Επίβλεψη Στατικής Ενίσχυσης και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Ενεργειακή Αναβάθμιση)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΗΜ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΔΙΩΡΟΦΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ (2018)

Ανακατασκευή υφιστάμενης μονοκατοικίας του 1955, συνολικής επιφανείας 500τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό και μετατροπή της σε 3 ανεξάρτητες κατοικίες.

(Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών, Τοπογραφικές – Στατικές Αποτυπώσεις).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
TSOLAKIS ARCHITECTS

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ (2018)

Συγκρότημα 24 διαμερισμάτων τα οποία αναπτύσσονται σε πενταώροφο τμήμα πολυωρόφου οικοδομής που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού. Καλύπτουν συνολική επιφάνεια 800τ.μ. και προήλθαν από αλλαγή χρήσης υφιστάμενων χώρων γραφείων κατασκευής κατά το 1990, και εσωτερική ριζική ανακαίνιση.

(Μελέτη/Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
TSOLAKIS ARCHITECTS

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΖΑΡΟΥΧΛΑ, ΑΚΡΑΤΑ (2018)

Διώροφη μονοκατοικία εμβαδού κύριων χώρων 120τ.μ., στον οικισμό Ζαρούχλας, της Δ.Ε. Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας. Διαθέτει περιβάλλοντα χώρο 500τ.μ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.020μ και διαθέτει θέα προς τις πλαγιές του όρους Κράθης.

(Μελέτη/Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

 

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (2017)

Υπό ανέγερση διώροφη μονοκατοικία με σοφίτα συνολικού εμβαδού 210τ.μ.. Αναπτύσσεται σε διαμπερές οικόπεδο εμβαδού 500τ.μ. στο σχέδιο πόλεως Βίγλας και διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

(Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΗΜ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (2017)

Διώροφη Μονοκατοικία με Υπόγειο και Σοφίτα στον οικισμό Βασιλικού της Δ.Ε. Φαρρών, του Δήμου Ερυμάνθου συνολικού εμβαδού 300τ.μ.. Συνδυάζει στοιχεία της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με μοντέρνες γραμμές, σεβόμενη τον μορφολογικό χαρακτήρα του οικιστικού συνόλου.

(Μελέτη και Επίβλεψη Η/Μ Εγκαταστάσεων)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΤΡΑΓΑΚΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (2016)

Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών αποτελούμενο από 2 κατοικίες των 135τ.μ. και 1 κατοικία των 90τ.μ. με ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές 30τ.μ. και εξωτερικά Jacuzzi 10τ.μ. Διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό, ιδιωτικότητα και απρόσκοπτη θέα προς το Ιόνιο.

(Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Έκδοση Αδειών Λειτουργίας).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΟΝ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΤΕΜΕΝΗ ΑΙΓΙΟΥ (2015)

Υπό ανέγερση διώροφη μονοκατοικία με σοφίτα συνολικού εμβαδού 265τ.μ. με υπαίθρια πισίνα 40τ.μ. Αναπτύσσεται σε διαμπερές οικόπεδο εμβαδού 2 στρεμμάτων.

(Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΗΜ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΣΥΧΑΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝ (2015)

Διώροφη Μονοκατοικία με υπόγειο στα Συχαινά Πατρών συνολικού εμβαδού 600τ.μ. με κολυμβητική δεξαμενή 100τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 6 στρεμμάτων.

(Μελέτη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Κλιματισμού, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Επίβλεψη, Project Management).

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΚΥΛΛΗΝΗ (2015)

Πρόκειται για συγκρότημα 33 κατοικιών στην παραλία Μυρσίνης στην περιοχή της Κυλλήνης. Αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων και περιλαμβάνει αυτόνομες κατοικίες με ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές. Διαθέτουν ιδιωτικότητα και θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος.

(Πιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης, Έκδοση Αδειών Λειτουργίας).

ΙΣΟΓΕΙΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΓΟΥΒΑ ΠΑΤΡΩΝ (2013)

Ανακατασκευή, Ενεργειακή Αναβάθμιση και Επέκταση υφιστάμενης μονοκατοικίας του 1955, συνολικής επιφανείας 230τ.μ. επί της οδού Κανακάρη Ρούφου στην Γούβα Πατρών.

(Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Μελέτη και Επίβλεψη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΗΜ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΤΕΜΕΝΗ (2012)

Συγκρότημα 8 διαμερισμάτων στην Τέμενη Αιγίου με την επωνυμία “le jardin de Temeni” το οποίο αποτελείται από 6 ισόγεια κτίρια συνολικού εμβαδού 500τ.μ. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού της Τέμενης σε πάρκο 8 στρεμμάτων με εσπεριδοειδή.

(Μελέτη και Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις).

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ ΠΑΤΡΩΝ (2012)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο, εμβαδού 200τ.μ. με πισίνα 70τ.μ., επί της οδού Χαλκοκονδύλη, στην περιοχή Μποζαϊτικά του Δήμου Πατρέων. Διαθέτει περιβάλλοντα χώρο 4,5 στρεμμάτων και απρόσκοπτη θέα προς την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

(Μελέτη Στατικών και Μελέτη/Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΠΑΘΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ – ΡΩΜΑΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (2010)

Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο εμβαδού κύριων χώρων 160τ.μ., στην περιοχή Ρωμανός του Δήμου Πατρέων. Διαθέτει περιβάλλοντα χώρο 4 στρεμμάτων και απρόσκοπτη θέα προς τον Πατραϊκό Κόλπο.

(Μελέτη/Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΠΕΛΕΚΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ (2009)

Πρόκειται για συγκρότημα 2 τουριστικών κατοικιών και 10 ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων δυναμικότητας 56 κλινών στην Παραλία Κοντογυαλού στον Πέλεκα Κερκύρας. Αναπτύσσεται σε έκταση 20 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 6 κτίρια συνολικού εμβαδού 750τ.μ. και 6 κολυμβητικές δεξαμενές εμβαδού 540τ.μ. Όλες οι βίλες και τα διαμερίσματα διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι με πανοραμική θέα της Μεσογείου και της παραλίας του Κοντογυαλού, η οποία φημίζεται για το κάλος της και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

(Τοπογραφικές – Αρχιτεκτονικές Αποτυπώσεις, Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης, Έκδοση Αδειών Λειτουργίας).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΒΑΣ. ΖΩΡΝΤΟΥ-ΜΠΑΡΛΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ