ΙΔΡΥΤΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

fountopoulos

Ο Φουντόπουλος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών τα έτη 1998-2003, όπου διακρίθηκε με τιμητική υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 από το ΙΚΥ και βραβεύθηκε από το ΤΕΕ για την επίδοση σπουδών του το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 με διπλωματική εργασία «Ενίσχυση κτιρίου οπλισμένου σκυροδέματος με χρήση ινοπλισμένων πολυμερών FRP». Κατά τα έτη 2003-2005 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Ντελφτ της Ολλανδίας στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και Γεωεπιστημών με ειδίκευση στον τομέα του δομοστατικού.

Στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας με τίτλο “Σχεδιασμός σύμμικτου πολυωρόφου κτιρίου γραφείων από δομικό χάλυβα και οπλισμένο σκυρόδεμα, οικονομική αποτίμηση και σύγκριση με άλλα στατικά συστήματα” συνεργάστηκε με το γραφείο του Ρότερνταμ της πολυεθνικής εταιρείας συμβούλων μηχανικών DHV. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι και τις αρχές του 2007 εργάστηκε στο Ρότερνταμ στην πολυεθνική εταιρεία συμβούλων μηχανικών Royal Haskoning (www.royalhaskoningdhv.com) ως μελετητής πολιτικός μηχανικός και σύμβουλος κατασκευής κτιριακών έργων στην Ολλανδία και αποτέλεσε μέλος της μελετητικής ομάδας PSE Protected Storage Engineers η οποία ειδικεύτηκε στον σχεδιασμό προεντεταμένων δεξαμενών αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου, προπανίου και βουτανίου σε Αλγερία και Αγκόλα.

Από το 2008 διατηρεί στην Πάτρα το μελετητικό γραφείο DAIDALOS ασκώντας παράλληλα την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίων, Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και Κλιματισμού και την ιδιότητα του Πιστοποιημένου Εκτιμητή Ακινήτων REV.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

stavropoulos

Ο Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1977. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τα έτη 2003 έως 2007, αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του στο τμήμα Γεωργικής Μηχανολογίας του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου κατά τα έτη 1997-2001.

Κατά τα έτη 2007-2008 παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στα Πληροφοριακά Συστήματα. Από το 2007 έως το 2008 εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός σε εταιρία κατασκευής μεταλλικών βιομηχανικών κτιρίων με έδρα τη ΒΙΠΕ Πατρών.

Από το 2008 διατηρεί στην Πάτρα το μελετητικό γραφείο Daidalos.

Έχει εξειδίκευση σε ενεργειακά θέματα στον τομέα των κατασκευών και κατά το διάστημα 2011 έως 2014 διετέλεσε εκπαιδευτής των μόνιμων ενεργειακών επιθεωρητών σε πιστοποιημένα από το ΕΚΕΠΙΣ κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι άριστος γνώστης θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στο βιομηχανικό τομέα.