ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΤΡΑ (2023)

Αντικείμενο του έργου υπήρξε ο επανασχεδιασμός χώρου 75μ2 στο κέντρο της Πάτρας με σκοπό τη δημιουργία μίας σύγχρονης επαγγελματικής στέγης. Η ανακαίνιση του χώρου έγινε με στόχο την κάλυψη τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά των αναγκών της επιχείρησης. Μέσα από μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση το πνεύμα  βασίστηκε στην αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας με την χρήση υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών σε υλικά και κατασκευή. Το λευκό, το γκρί και το μπεζ αποτελούν βασικά χρώματα του χώρου και εναρμονίζονται με τις ειδικές κατασκευές των επίπλων, τα οποία σχεδιάστηκαν με ακρίβεια να προσαρμόζονται στον χώρο. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί η επιλογή των σωστών υλικών και υφών, τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά με την χρωματική παλέτα και δημιουργούν μία αίσθηση άνεσης και ηρεμίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τεχνητό φωτισμό, ο οποίος παρατηρείται τόσο σε κατακόρυφα στοιχεία, όσο και σαν κρυφός φωτισμός συμπληρώνοντας τις ροές της κίνησης και προσδίδοντας δυναμισμό στους χώρους.

(Μελέτη/Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Project Management)

Α.ΒΙ.ΓΑΛ. – ΠΕΡΙΒΟΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ (2022)

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση υφιστάμενου κτιρίου μικτής χρήσης γραφείων/βιοτεχνίας, συνολικής επιφάνειας 1.085,94 τ.μ.
Το κτίριο βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, καθώς είναι εύληπτο από σημεία διέλευσης πεζών και οδηγών της κεντρικής οδικής αρτηρίας Αριστοτέλους προς τα ανατολικά προάστεια της πόλης της Πάτρας και της Λεωφόρου Πατρών-Κλάους. Η επένδυση στο 35 ετών κτίριο είχε ως στόχο να συμβάλει στην αναβάθμιση του τοπίου ανακατασκευάζοντας την όψη και τις υποδομές του, παρέχοντας ένα σύγχρονο χώρο γραφείων υπερτοπικής εμβέλειας.
Η αναβάθμιση του κτιρίου γίνεται μέσω της διαμόρφωσης νέας όψης, της δημιουργίας νέου πυρήνα κυκλοφορίας, σύμφωνα με διατάξεις της πυρασφάλειας κι εσωτερικές διαρρυθμίσεις σύμφωνα με τις ανάγκες ενός ανοιχτού εργασιακού χώρου. Τα πρισματικά πλήρη στοιχεία της όψης εναλλάσσονται με τα ανοίγματα σε μια αντιπαράθεση που δημιουργεί ένα ενιαίο γλυπτικό σύνολο. Στον όγκο αντιπαραβάλλονται ταινίες led καθώς και λεπτές μεταλλικές περσίδες που εντείνουν την αίσθηση της δυναμικής στο κτίριο.

(Μελέτη κ Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

CARNA – ΠΑΤΡΑ (2020)

Ισόγειο Κατάστημα Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ισόγειο Εργαστήριο Τροφίμων, στην περιοχή Δεμενίκων-Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών, συνολικής επιφάνειας 200τ.μ.. με πρόσοψη στην οδό Ακρωτηρίου. Ανακαινίστηκε ριζικά το 2020, με πλήρη αναδιαμόρφωση των χώρων και αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ώστε να πληρούνται οι τρέχουσες υγειονομικές διατάξεις.

(Μελέτη κ Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Project Management)

ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ – ΠΑΤΡΑ (2020)

Ισόγειο Κατάστημα Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ισόγειο Εργαστήριο Τροφίμων με Πατάρι, στην περιοχή της Μέσης Αγυιάς Πάτρας, συνολικής επιφάνειας 305τ.μ.. Διαθέτει πρόσοψη στις οδούς Νοταρά και Κωστή Παλαμά. Ανακαινίστηκε ριζικά το 2020, με πλήρη αναδιαμόρφωση των χώρων και αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ώστε να πληρούνται οι τρέχουσες υγειονομικές διατάξεις. Στόχος ήταν η σχεδίαση ενός ενιαίου χώρου που να εξυπηρετεί την λιανική καθώς και την χονδρική πώληση μέσω δύο διαφορετικών εισόδων για τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα ανάμεσα τους να παρευρίσκεται ο χώρος του παρασκευαστηρίου. Ο διαχωρισμός των χώρων της λιανικής (κρεοπωλείο- delicatessen) επιτεύχθηκε με την εναλλαγή υλικών και χρωμάτων, προσφέροντας ένα αρμονικό σύνολο και μία νέα, μοντέρνα εικόνα.

(Μελέτη κ Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

EL PACK – ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΩΝ (2020)

Ισόγειο κτίριο γραφείων εμβαδού 300τ.μ. στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας το οποίο ανεγέρθηκε κατά το έτος 1987 και ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου εσωτερικά το 2020. Με αφετηρία ένα ορθογώνιο σχήμα δημιουργήθηκαν 9 νέου χώροι γραφείων, 1 συνεδριακό κέντρο και βοηθητικοί χώροι. Με την χρήση γυάλινων διαχωριστικών στοιχείων επιτυγχάνεται ο καλύτερος φωτισμός του μακρόστενου υπάρχοντος κτιρίου και με την διαφάνεια δίνεται μία οπτική ενοποίηση του χώρου. Εξωτερικά διαμορφώθηκε με φύτευση ο ακάλυπτος χώρος και δόθηκε έμφαση στην είσοδο των γραφειακών χώρων, αφού μέσα από αυτήν και την πρώτη ζώνη του χώρου γραφείων βρίσκεται η ζώνη παραγωγής. Τέλος τα χρώματα του κτιρίου είναι αντιπροσωπευτικά του λογοτύπου εταιρείας.

(Μελέτη κ Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Κατασκευή)

SOPHIE TRAVEL – ΤΕΜΕΝΗ, ΑΙΓΙΟ (2018)

Ισόγειο κτίριο γραφείων 60τ.μ., στον οικισμό Τέμενης, της Δ.Ε. Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας. Η όλη κατασκευή χαρακτηρίζεται από ουδέτερους χρωματισμούς που δεν διαταράσσουν την χρωματική αρμονία του περιβάλλοντος κήπου και του παραδοσιακού οικισμού της Τέμενης. Το κτίριο είναι συνεπίπεδο με τη στάθμη του φυσικού εδάφους για να διευκολύνεται η άμεση μετακίνηση στον παρακείμενο κήπο. Η είσοδος γίνεται μέσα από ημιυπαίθριο χώρο στο βορειοδυτικό άκρο του. Από εκεί ο επισκέπτης οδηγείται στον κύριο χώρο, όπου στεγάζονται 6 θέσεις εργασίας του ταξιδιωτικού γραφείου SOPHIE-TRAVEL.

(Μελέτη κ Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών, Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων)

 

Β’ ΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (2013)

Διώροφο με υπόγειο κτίριο γραφείων επί της οδού Πατρών 83 στο Ο.Τ. 228α του Σχεδίου Πόλεως Κορίνθου. Ανεγέρθηκε το 2003, καλύπτει συνολική επιφάνεια 4.000τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο με κλειστές θέσεις στάθμευσης και χώρους αρχείων, ισόγειο και όροφο με γραφειακούς χώρους και χώρους κοινού, και βατό δώμα.

(Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Αρχιτεκτονικές Αποτυπώσεις, Ποιοτικός Έλεγχος Οικοδομικών και Η/Μ Εγκαταστάσεων)

PUBLIC – ΠΑΤΡΑ (2016)

Διώροφη οικοδομή με μεσώροφο και υπόγειο , η οποία βρίσκεται στο Ο.Τ.501 του Παλαιού Σχεδίου Πόλεως Πατρών. Κηρύχτηκε διατηρητέα σύμφωνα με την Απόφ. Αναπλ. ΥΠΕΧΩΔΕ ΟΙΚ.36080/2080/4-5-1988(ΦΕΚ509Δ/15-07-1988). Επικοινωνεί με την οδό Ερμού μέσω στρογγυλών πεσσών και θολωτών ανοιγμάτων. Καλύπτει δομημένη επιφάνεια 1.000τ.μ. και ανακαινίσθηκε ριζικά το 1995 και το 2016.

(Αποτύπωση Αρχιτεκτονικών, Μελέτη και Επίβλεψη Συστημάτων Πυρασφαλείας)

ZARA HOME – ΠΑΤΡΑ (2014)

Ισόγειο Κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας συνολικής επιφάνειας 615τ.μ. αποτελούμενο από ισόγειο, υπόγειο και μεσώροφο. Διαθέτει πρόσοψη στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου με τον οποίο επικοινωνεί με στοά. Ανακαινίστηκε ριζικά το 2014, στους υπερκείμενους δε ορόφους λειτουργεί το ξενοδοχείο GALAXY.

(Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων).

OYSHO – ΠΑΤΡΑ (2017)

Διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας συνολικής επιφάνειας 450τ.μ. Έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης από το ΥΠ.ΠΟ., λειτούργησε αρχικά το 1919 μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους ως κινηματογράφος και πήρε την τελική του μορφή το 1939 από τον Αρμένιο Αρχιτέκτονα Νάζαρετ Νουμπάρ. Είναι διαμπερές διαθέτοντας πρόσοψη στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου με τον οποίο επικοινωνεί με στοά τετράγωνων πεσσών και ανοιγμάτων. Ανακαινίστηκε ως προς το ισόγειο του ριζικά το 2017, στον όροφο δε βρίσκεται ο ιστορικός κινηματογράφος IDEAL, από τους πρώτους που λειτούργησαν στην Ελλάδα.

(Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων).